Aanmelden voor GPS race tracking

Time-Team heeft een Tracking app ontwikkeld welke we graag willen gebruiken om jouw races real-time te volgen met GPS. We testen nu onze app en daarvoor hebben we jouw hulp nodig. We zijn erg benieuwd wat je van de app en onze idee├źn voor het gebruik van de data vindt. Op het moment slaan we de locatie en snelheid op. Er wordt nog gewerkt aan het registreren van het aantal halen per minuut. Na de wedstrijd publiceren we de verzamelde data bij de uitslagen.

Je kan ons helpen met testen en jouw eigen data terugzien als je jouw races trackt met onze app.

Wat moet je doen om te starten met tracken:

  1. Installeer de Android app* uit de Google Play Store
  2. Zorg ervoor dat je mobiele dataverbinding en GPS aan staan
  3. Vul de "Tracking code" in zoals je die hieronder via de knop kan opvragen
  4. Druk op "Activate" en test of je de melding krijgt "Your location is now being tracked." Het versturen van je locatie met deze app zal ongeveer 10 Mb data gebruiken voor één race.
  5. Kies "Deactivate" mocht je nog niet direct de boot in stappen
  6. Activeer de app en stop je telefoon in een (meegenomen) waterdicht hoesje en neem hem mee in de boot en plaats hem op een vaste positie of in de zak van de stuur
  7. Na je race kan je de app deactiveren als dat nog niet automatisch is gebeurd
  8. Vul alstublieft onze korte vragenlijst in om ons feedback te geven en deel jouw ideeën

* Op het moment is de Tracker app enkel voor Android beschikbaar

Let op: Time-Team en de wedstrijdorganisatie zijn niet verantwoordelijk voor verloren of beschadigde telefoons ten gevolge van het gebruik van de app of het meenemen van je telefoon in de boot. Het gebruik is geheel op eigen risico. Zorg er voor dat je de telefoon in een waterdicht hoesje, grip-zakje of een boterhammenzakje doet, zodat deze geen water-schade oploopt. Het gebruik van de telefoon voor andere doeleinden dan het doorsturen van je locatie middels de Tracker app is niet toegestaan. Door de gesealde hoes voorkom je eventuele twijfels die kamprechters kunnen hebben over het oneerlijk gebruik van de telefoon.

We willen aangeven dat het gebruik van deze app experimenteel is, en dat we de werking ervan niet kunnen garanderen, je bent dan ook een beta tester :). Mocht je fouten tegenkomen dan horen we graag van je wanneer deze plaatsvinden (welke handelingen) en wat voor een telefoon je hebt, inclusief de Android versie, te vinden onder Settings => About phone => Android version.

In de toekomst willen we graag real-time tracking mogelijk maken door middel van de app. Helaas staan de reglementen van roeiwedstrijden live tracking op dit moment niet toe. We blijven echter zoeken naar mogelijkheden en zijn in gesprek met verschillende partijen om dit in de nabije toekomst mogelijk te maken.